Scharlakenlaan 28
9751HD
HAREN GN
tel. 050-5349477

Deze zaterdagmiddag stond de thuiswedstrijd tegen VV Groningen op het programma. VV Groningen had tot op heden 6 punten verzameld en Gorecht 7 en dus volgde een belangrijke wedstrijd om boven de nacompetitie streep te blijven staan. Waar Gorecht het seizoen voortvarend startte met gelijke spelen en winstpartijen, was het de afgelopen weken zwaar. Ook vandaag was het mogelijk geweest om met alle afwezigen door ziekte, blessures en reizen een heel elftal op te stellen. Hierdoor was het team enigszins uitgedund. Vandaar dat broertjes Jesper en Lasse de Jong vanuit het tweede de gelederen kwamen versterken. Mede door al deze wisselingen in het elftal (en enigszins een gebrek aan aanvallers), werd er ook in een nieuwe speelwijze gestart. Twee spitsen en Miska en Gerben op de flanken om én de verdediging én het middenveld te ondersteunen.

Zo kan scheidsrechter Sam Tyler om 14:00 fluiten voor de start van de eerste helft. De mist was gelukkig goed genoeg opgetrokken om te kunnen spelen en de temperatuur was ook wat opgelopen. Dat laatste was vooral fijn om (zonder vergeten handschoenen) alles voor dit verslag te kunnen noteren.

De openingskans van de wedstrijd was voor VV Groningen, waarna ook Gorecht een paar keer richting doel kwam, maar de strijd werd vooral op het middenveld gevoerd zonder serieuze doelpogingen. Tot in de 10e minuut een goed, snel genomen ingooi van Gerben op Tom werd doorgespeeld naar Sam. Die legde de bal na een solo keurig in de rechterhoek van de goal. Een mooie start van Gorecht met 1-0 op het scorebord. Dat was tevens het signaal voor VV Groningen om ook een aantal aanvallen over de flanken in te zetten. Waar de eerste paar acties onschadelijk gemaakt konden worden door goed verdedigend werk, kwam VV Groningen er in de 16e minuut toch doorheen. In de kluts van aanvallers en verdedigers was het een strakke bal die langs iedereen ook in de rechterhoek van de goal verdween. En dus stond het 6 minuten later alweer 1-1.

VV Groningen had een goed gevoel overgehouden aan deze opmars want deze werd ook na de 1-1 doorgezet. Al snel bleek dat ook deze opmars resultaat had. De scheidsrechter oordeelde dat de bal tegen de arm kwam en dat dat goed was voor een penalty voor VV Groningen. Volgens de bank van Gorecht enigszins discutabel aangezien die hand wel tegen het lichaam werd gehouden, maar gegeven is gegeven. VV Groningen maakte geen fout en kwam op een 1-2 voorsprong in de 19e minuut.

Vervolgens trokken een aantal acties van buiten het veld meer de aandacht dan het voetbal op het veld. Zo ging een speler van VV Groningen aan de verkeerde kant warmlopen, was er wat onenigheid tussen de staf en het arbitrale trio en brak gelukkig eindelijk de zon door (toch weer even een opsteker). Op het veld ging het pas weer serieus leven in de 40e minuut. Na een kort stukje flipperkastvoetbal rondom het strafschopgebied van VV Groningen, schoot Tom uiteindelijk de bal (alweer) in de rechterhoek van de goal. De 2-2 als domper voor VV Groningen, maar voor Gorecht een mooie opsteker vlak voor rust. Beide ploegen zijn vervolgens nog een paar keer gevaarlijk geweest, maar het slotakkoord kwam van de kant van VV Groningen. Bij de hoop op een nieuwe penalty, dook een speler van VV Groningen in het strafschopgebied van Gorecht naar de grond. De scheidsrechter vond het echter niks en gaf na het protesteren van de speler ook nog een gele kaart.

Na de rust werden eerst fysiek een paar tikken uitgedeeld (gelukkig kon iedereen verder) en had VV Groningen al heel snel weer de aanvallende vibe gevonden. Een corner leidde uiteindelijk al in de 49e minuut tot de 2-3. Dit keer was het VV Groningen dat niet lang kon genieten van de voorsprong want ook door een corner kwam Gorecht in de 52e minuut alweer langszij. De corner, door Sam genomen, werd door Tom al op goal gekopt en met kunst en vliegwerk uit het doel gehouden door de keeper, maar uiteindelijk door Michel het doel ingewerktj, 3-3.

Wat volgde was een periode van aanvallen van beide kanten met veel blinde ballen die in het centrum van het veld tussen de aanvallers gedumpt werden. Nergens leidde het echt tot grote kansen.

In de 63e minuut maakte Yorn zijn rentree na blessureleed en kwam hij in het veld voor Sam, precies op het moment dat er weer wat actie in de wedstrijd kwam. Beide ploegen kregen een (discutabele) vrije trap maar hielpen wel ook die kansen weer om zeep. Wel was dit voor VV Groningen weer de aanleiding om extra druk te zetten. De reddingen van Willem hielden de stand nog op 3-3.

Een (weer discutabele) buitenspelsituatie bij de aanvallers van Gorecht, waar Nick in de ploeg was gekomen voor Tom, leidde in de tegenaanval uiteindelijk wel tot de 3-4 van VV Groningen in de 76e minuut. Daarna bleef Gorecht met enig geluk nog in de wedstrijd. VV Groningen kopte de bal voor vrij doel net naast en vervolgens belandde de bal (met behulp van Willem) op de lat. Het moment voor trainer Hans om in de 84e minuut van speelwijze te switchen. Gerben verliet het veld en Lasse maakte zijn debuut in het eerste elftal. De volgende minuten was er vooral veel druk van Gorecht. Een vrije trap die wel bij de spelers belandde, maar niet leidde tot een grote kans en een paar andere momenten richtten ook nog niet veel uit. Tot Yorn er met de bal vandoor ging. Met een versnelling over het halve veld, wist hij er een corner uit te slepen. Nick legde de bal op het hoofd van Miska en die kopte overtuigend de bal het doel in. Zo scoorde Gorecht op de valreep in de 92e minuut nog de verdiende 4-4. Een aanval van VV Groningen met als eindstation de handen van Willem, was het slotakkoord van een enerverende wedstrijd met spanning, goede acties, fouten, strijd en veel doelpunten van allebei de ploegen.

De punten zijn eerlijk verdeeld en zo blijft ook het verschil tussen Gorecht en VV Groningen gelijk. Gorecht heeft zo 8 punten in 7 wedstrijden behaald en bezet hiermee de 8e plaats op de ranglijst. Dan is het nu de hoop dat deze lijn van strijd, doelpunten maken en punten halen doorgezet kan worden naar de aankomende weken met een aantal belangrijke competitiewedstrijden én ook nog een volgende ronde in beker. Hopelijk inclusief een fitte selectie.

Verslag: Annoniem