Vertrouwenspersoon - v.v. Gorecht

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon

v.v. Gorecht hecht veel belang aan normen en waarden, op en rond het veld. Iedereen moet met plezier zijn/haar sport kunnen uitoefenen. Toch kunnen zich ook bij onze vereniging vervelende gebeurtenissen voordoen, denk aan pesten, elke vorm van agressie, (seksuele) intimidatie, ongewenste intimiteiten of ander niet geaccepteerd gedrag. Daarom hebben wij twee vertrouwenspersonen aangesteld.

Voor de meeste leden zijn zij geen onbekenden, het zijn Diny Does en Jack Mulder. Diny is onder andere psychosociaal counselor i.o. en pro-deo coach voor jongeren. Jack is onder andere werkzaam als gecertificeerd vertrouwenspersoon. 

Wanneer een vertrouwenspersoon inschakelen?
Soms kunnen de gebeurtenissen met elkaar uitgesproken worden. Soms is dit lastig, omdat degene waarvan het gedrag als ongewenst wordt beschouwd bijvoorbeeld een ouder, leider of trainer is of dat er angst is om er zelf op aangekeken te worden. In dat geval is het goed, dat je, eventueel samen met je ouders of een goede vriend/vriendin, bij een vertrouwenspersoon terecht kunt, iemand die niet direct betrokken is en bovendien geheimhoudingsplicht heeft. Samen met de vertrouwenspersoon bepaal jij wat er verder gaat gebeuren. Het kan zijn dat jij na het gesprek weer met veel plezier je sport kunt bedrijven, of dat je samen met de vertrouwenspersoon in gesprek gaat met diegene die ongewenst gedrag vertoont.  

Voor alle duidelijkheid, voor de vertrouwenspersoon geldt een geheimhoudingsplicht en de gesprekken zullen in principe niet op het sportpark plaats vinden.

Contact vertrouwenspersonen
Wanneer jij met één van beiden in contact wilt komen, dan kun je een mail sturen naar Diny (d.doesje@gmail.com) of naar Jack (jackmulder32@home.nl). 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!