de Boomgaard 1
9828RC
OOSTWOLD WESTERKWARTIER
tel. 050-5515697

In de heenwedstrijd wist Gorecht met kunst en vliegwerk de 0 te houden en uiteindelijk een punt in de wacht te slepen. Dit lukte opnieuw in de eerste helft, maar in de tweede helft wist Pelikaan S toch twee maal te scoren.

Het eerste kwartier was voor Gorecht waarbij al na enkele minuten Tom Traas richting doel ging, maar de bal helaas in het zijnet schoot. Korte tijd later wist Willem Bouwkamp met een verre uittrap Mark Haverkamp te bereiken. De bal ging vervolgens via Michel Koopman naar Tom Traas, die net naast schoot. De grootste kans van dit eerst kwartier kreeg Thijs Hekman bij een corner genomen door Sander Nooi. Thijs stond helemaal vrij, nam de bal in één keer, maar schoot hoog over. In het vervolg van de eerste helft kregen beide ploegen diverse kansen en Gorecht moest alle zeilen bijzetten om een treffer van Pelikaan S te voorkomen. In de laatste minuut van de eerste helft was het eerst Willem Bouwkamp die redding bracht en vervolgens wierp Rein Werumeus Buning zich voor het schot. Beide ploegen hadden in de eerste helft een aantal keren kunnen scoren, maar het was bij rust nog steeds 0-0.

In de tweede helft zette Pelikaan S meteen veel druk op Gorecht. Willem Bouwkamp moest binnen een minuut na de rust al redding brengen. Uit de corner die volgde moest Willem nogmaals reddend optreden. Pelikaan S bleef aanvallen en uiteindelijk was het in de 58ste minuut na drie pogingen achter elkaar eindelijk dan toch raak. De 1-0 was een feit. Pelikaan S bleef vervolgens keer op keer dreigend en Gorecht kon voorin niet echt een vuist maken. Tien minuten later viel het tweede doelpunt voor Pelikaan S, hoewel de spelers van Gorecht en de grensrechter ervan overtuigd waren dat de bal niet over de lijn was. Al het protest hielp niet, het doelpunt telde.

Gorecht ging steeds aanvallender spelen en werd ook een aantal malen gevaarlijk, hoewel het niet tot echt uitgespeelde kansen kwam. Sterker nog, Willem Bouwkamp voorkwam in de laatste minuten met goede reddingen een grotere achterstand.

Verslag: Francina Beek