Scharlakenlaan 28
9751HD
HAREN GN
tel. 050-5349477

In de strijd om rechtstreekse handhaving is het Gorecht niet gelukt een positief resultaat te behalen tegen Hoogezand. Het elftal van trainer Hans van der Ploeg knokte zich na een 0-2 achterstand nog terug in de wedstrijd door een doelpunt van Bob Poorta. Maar een late gelijkmaker bleef uit en daardoor komt Hoogezand boven Gorecht uit op de ranglijst.

Het belang van de wedstrijd resulteerde in twee teams die enthousiast de aanval zochten in de eerste fase van de wedstrijd. Dit leverde een schietkans op voor Mark Haverkamp, de poging werd door de keeper van Hoogezand goed verwerkt. Even later werd na een snelle counter Yorn Niewold vrij voor de keeper gezet, helaas ging de vlag omhoog voor buitenspel. Ook Hoogezand kwam een aantal keren gevaarlijk door, dit zorgde voor een aantal mogelijkheden maar beide ploegen hielden elkaar in de greep. 0-0 met rust.

De tweede helft had even nodig om op gang te komen. Tot Hoogezand in de 52ste minuut op fraaie wijze op voorsprong kwam. Wyatt van Engel probeerde het van grote afstand en het schot eindige hoog bovenin de hoek. 0-1. Gorecht leek de controle even helemaal kwijt want een paar minuten later was het weer raak. Heine Uuldriks kreeg de bal voor de voeten schoot deze achter doelman Willem Bouwkamp. 0-2.
Gorecht had nog een halfuur om de zaak te keren en probeerde dit met name vanaf de zijkant. Sam Niewold, hersteld van een hamstringblessure, kwam vrij voor de goal maar de bal ging door toedoen van de keeper net naast. Even later was het wel raak, tussen een aantal verdedigers wist Bob Poorta ruimte te maken om te schieten, laag in de hoek, raak. 1-2.

Met nog tien minuten op de klok forceerde Gorecht een aantal gevaarlijke situaties voor de goal. Aanvoerder Thijs Hekman was mee naar voren.  Maar dit leverde geen doelpunt meer op. Hoogezand was in een van de counters nog bijna trefzeker maar trof de paal. Hierdoor bleef het bij 1-2.

Op zaterdag 13 mei staat de volgende wedstrijd op het programma, tegen nummer 5 ONS Sneek. Een nieuwe kans op een beter resultaat.