Mannen KNVB beker Amateurs 1e ronde Groep 1 KO Regio 2

9503LD
STADSKANAAL
tel. 0599-621815

Hoewel sommige spelers misschien stiekem op een vrije zaterdag gehoopt hadden, werd er vandaag toch gevoetbald. Op bezoek in Stadskanaal bij vierde klasser SJS werd er gespeeld op het (ietwat korte) kunstgrasveld. Het hoofdveld zag er goed uit maar kon helaas de regen van afgelopen week niet helemaal verdragen.

De eerste helft had Gorecht de controle, al resulteerde dit ‘pas’ in de 15e minuut in een voorsprong. Een ingooi van Thijs, doorgekopt door Rein en binnengeschoten door Michel. 0-1 voor Gorecht. Ook in het vervolg krijgt Gorecht kansen. In de 31ste minuut onderschepte Miska de bal op de helft van SJS, hij speelde Mark aan en die schoot de bal in het doel voor de 0-2.

Ondanks dat er weer verschillende kansen waren bleef het 0-2 tot de rust.

De tweede helft had Gorecht het moeilijk. Of anders gezegd: ze vergaten om makkelijk te voetballen. Ondertussen heeft Ruben het veld verlaten voor Rick en heeft Yorn plaatsgemaakt voor Benjamin.

Al snel werd Benjamin weggestuurd in de zestien van SJS, maar tot een kans kwam het niet door de overtreding van een verdediger van SJS. Maar het resulteerde voor Gorecht wel in een penalty. In de 76e minuut maakte Sam geen fout en schoot de 0-3 binnen. Even later ging het wel fout bij Gorecht want SJS kreeg toch nog een kans en benutte die door de 1-3 te maken. Het leek nog even spannend te worden, maar geen van beide teams had nog hele grote kansen.

Wel heeft bij Gorecht nog een nieuwe spits zijn debuut gemaakt. Willem Bouwkamp (ter vervanging van Christoph) mocht de keepershandschoenen op de bank laten liggen en naast Mark in de spits spelen. Het was een mooie training voor hem en wie weet scoort hij een volgende keer ook nog.

Gorecht bekert verder. De volgende ronde is in een tussenronde in december of in januari. Volgende week eerst weer een competitiewedstrijd. Uit tegen Surhuisterveen.

Verslag: Marleen Drijfhout
Foto's: Henk Vrieling