Scharlakenlaan 28
9751HD
HAREN GN
tel. 050-5349477

Na de nederlaag vorige week tegen VEV, was Gorecht erop gebrand om deze zaterdag de wedstrijd wél te winnen. Niet in de laatste plaats omdat alle concurrenten om Gorecht heen punten verspeelden. Plus dat Gorecht zich mengt in de hoogste regionen van de competitie en Bedum vecht tegen degradatie, geeft nog een extra reden om de drie punten in Haren te houden. Maar dat was nog niet zo makkelijk als dat het nu klinkt.

Gorecht begon de eerste helft goed aan de wedstrijd. Het had balbezit, kwam richting het doel van Bedum en had kansen om de score te openen. Uiteindelijk was er in de 26e minuut een penalty voor nodig om de 1-0 op het scorebord te zetten. Een aanvaller van Gorecht werd van achter aangetikt waarna de scheidsrechter naar de penaltystip wees. Thijs Hekman schoot de bal koelbloedig binnen. De rest van de eerste helft had Gorecht wel het balbezit om nog verder tot scoren te komen, maar echt grote, uitgespeelde kansen kwamen er niet meer. Mede door de energie die Bedum in de wedstrijd stopte.

De tweede helft bleek dat de energie van Bedum nog steeds aanwezig was. Ook het balbezit van Gorecht was nog aanwezig, maar de bal in het zestienmeter gebied krijgen voor een doelpoging ging minder makkelijk. En je weet het, als jij niet scoort dan scoort de tegenstander wel. In de 64e minuut was er miscommunicatie in de verdediging waar Bedum optimaal van profiteerde. Het werd 1-1. De energie van alle jonge spelers van Bedum werd beloond met de treffer en goed keepers werk van Willem Bouwkamp voorkwam een voorsprong voor de jonge ploeg. Het leek heel moeizaam voor Gorecht. Er leek wat frustratie in de ploeg te komen en het spel liep niet zoals gewenst. Bedum rekende zich misschien al rijk. Maar zij hadden niet meer gerekend op Sam Niewold. Ondanks dat het niet zijn wedstrijd was, kreeg hij het toch weer voor elkaar om op schitterde wijze de bal van afstand het doel in te schieten. Na precies 92 minuten en 30 seconden stond het 2-1 voor Gorecht. Toen mochten wij ons wel rijk rekenen want even later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Gorecht heeft de drie punten in Haren gehouden en de hele top 5 in competitie 2J staat met 1 punt verschil binnen elkaars bereik. Op naar volgende week. Maar voor de supporters bij voorkeur wel met iets minder spanning in de slotfase.

Daarnaast nog even een speciale vermelding voor de scheidsrechter, J.W. Bouw, van dienst. Na 12,5 jaar scheidsrechter bij de KNVB, mocht hij bij Gorecht zijn laatste officiële wedstrijd fluiten. Jan Willem Bouw, heel hartelijk dank voor het succesvol leiden van de wedstrijd en al het goeds gewenst voor toekomstige nieuwe uitdagingen!

Verslag: Marleen Drijfhout
Foto's: Henk Vrieling