Scharlakenlaan 28
9751HD
HAREN GN
tel. 050-5348514

Zaterdag stond wederom een topper op het programma op sportpark De Koepel in Haren, nummer 3 Grijpskerk, met evenveel punten als Gorecht, was zaterdag de tegenstander. Het was dus zaak om zeker niet te verliezen vandaag, want anders zou het gat met koploper Noordscheschut wel erg groot worden en zou Grijpskerk sowieso de nieuwe nummer 2 worden.

Pupil van de week Olle Doornberg, speler van JO12-1, nam vandaag de aftrap. Zo nam de wedstrijd een aanvang, onder leiding van scheidsrechter André Leushuis. Gorecht liet er geen gras over groeien en probeerde gelijk de tegenstander onder druk te zetten. Daarbij rekening houdend met de counters via de snelle spitsen Joost en Jelle Schoenmakers van Grijpskerk. De eerste kansen waren er voor Gorecht. Maar net zoals de voorgaande weken, werden de kansen die er wel waren, niet benut, maar verdwenen net naast de paal of in de handen van de keeper van Grijpskerk. Zoals al vaker in wedstrijden overal gebeurd, is het dan zomaar wel raak wat aan de andere kant van het veld. Via de snelle Joost Schoenmaker nam Grijpskerk in de 20e minuut de leiding in de wedstrijd. Net als in de thuiswedstrijd in Grijpskerk, moest Gorecht dus zich terug knokken om weer langszij te komen. Maar de mannen van trainer Rinie Jurna hielden stand. Het lukte Gorecht niet om de kansen en kansjes te verzilveren  in de eerste 45 minuten. Dus zou er in de rust wellicht ingegrepen moeten worden door trainer Hans van der Ploeg van de zwart-witten brigade.

Na de thee werden inderdaad wissels doorgevoerd en kwam o.a. de door een lange blessure uitgeschakelde Bob Poorta in het veld voor spits Tom Traas. Er moest wat meer snelheid en venijn in de ploeg komen en dat lukt altijd met een energieke Poorta. Het werd er af en toe niet vriendelijker op in het veld, maar het stond bol van de spanning. Het duurde nog tot in de 61e minuut dat spits Poorta erin slaagde uit een lastige situatie, toch zijn inzet beloond zag worden en de 1-1 achter de uitstekende doelman Postman van Grijpskerk in het net liet ploffen. De strijd werd aangewakkerd en de eerste gele kaarten kwamen uit de zak van de scheidsrechter. Hierbij geen uitzondering makend voor beide elftallen. De gele kaarten stand werd uiteindelijk een overwinning voor Gorecht met 3-1. Er werden aan beide kanten nog diverse verse krachten binnen de lijnen gebracht om de wedstrijd te doen kantelen. Maar verder werd niet meer gescoord, zodat de eindstand 1-1 bleef.

Zowel Gorecht als Grijpskerk hadden hier niet zoveel aan. Doordat koploper Noordscheschut thuis verloor met 0-1 van Drenthina, lopen beide ploegen  slechts 1 punt in op de koploper. Dure punten bleven dus liggen voor beide elftallen. Zaterdag a.s. speelt Gorecht uit bij Drenthina in Emmen. Weer een wedstrijd die alle kanten op kan gaan. In deze competitie staan de nummers 2 tot en met 8 dicht op elkaar en blijft het erg spannend.

Verslag en foto's: Henk Vrieling