Scharlakenlaan 28
9751HD
HAREN GN
tel. 050-5348514

Deze zaterdagmiddag stond er wel wat op het spel. Namelijk de beslissing om de winst van de 1e periode titel. Vooraf waren er nog diverse kanshebbers. Maar de grootste kans was voor koploper Noordscheschut. Tegenstander daar was nummer 4, VEV’67. Bij winst voor de Schutters, was de 1e periode titel voor hun. Gorecht moest sowieso winnen van nummer 2 FC Wolvega en dan maar afwachten wat er in Noordscheschut gebeurde. Omdat de wedstrijd daar om 14.30 uur begon en het bij rust al 3-0 voor Noordscheschut stond, was het wel al duidelijk dat daar de 1e periode al bijna binnen was.

Voor de derde week achteréén werd de wedstrijd opnieuw onder erbarmelijke weersomstandigheden gespeeld. Gelukkig was de wedstrijd van Gorecht zijde hartverwarmend.

Onder leiding van scheidsrechter Jasper Ottens nam pupil van de week, Hester van der Ploeg de aftrap. Zij liet met een prachtige schijnbeweging keeper Luca Veenman kansloos en scoorde. Gorecht begreep direct dit goede voorbeeld en drukte FC Wolvega achteruit op eigen helft. Hiermede lieten de mannen van trainer Hans van der Ploeg zien dat ze zo snel mogelijk de teleurstellende 4-4 van de vorige week wilden wegpoetsen.

FC Wolvega kreeg geen grip op de aanvalsgolven van Gorecht en moest lijdzaam toekijken, zonder zelf  in de wedstrijd te komen. Het duurde tot de 16e minuut dat dat de 1-0 gescoord werd. Nick Janzen schot van afstand de bal in het doel en liet een verbijsterde en niet reagerende keeper Veenman op de doellijn  staan. Zo dat smaakte naar meer. Heel langzamerhand kregen de spelers van trainer Friso Bakker wat meer grip op de Gorechters, zonder echt gevaarlijk te worden. Het duurde nog tot de 57e minuut dat Gorecht via Michel Koopman zijn 2e doelpunt scoorde. Hiervoor waren er diverse mogelijkheden geweest om de score uit te bouwen, maar bleef de genade klap uit. FC Wolvega zette nu wel aan voor wat meer strijd en creëerde wat kansjes, maar de Gorecht verdedigers waren daar niet echt van onder de indruk.

Benjamin Zondervan scoorde in de 77e minuut de 3-0 voor Gorecht en bekroonde een goede wedstrijd met een mooie goal. FC Wolvega liet moedeloos het natte hoofd hangen. De periode titel ver uit zicht en zelfs ook de 2e plaats. Voor aanvoerder Thijs Hekman zat er ook nog een feestelijk tintje aan deze wedstrijd. Rond de 86e minuut kopte hij uit een prima genomen corner door Sam Niewold, de 4-0 achter de kansloze keeper van Wolvega. Hiermede behaalde Thijs zijn 2e ster, voor 50 gescoorde doelpunten. Niet mis voor een verdediger en een welverdiende felicitatie waard.

Gorecht pakte door deze overwinning de 2e plaats, met slechts 1 punt achter koploper en 1e periode winnaar Noordscheschut. Noordscheschut won zijn wedstrijd met 5-1 van VEV’67. Een  hartelijke felicitatie vanuit Haren voor de Drenten is op zijn plaats. Bij deze dus. Zaterdag speel Gorecht uit bij VEV’67.

Verslag en foto's: Henk Vrieling